BLI EN DEL AV VÅR GEMENSKAP

Våra volontärer är oerhört viktiga för vår verksamhet. De är en av stöttepelarna i det dagliga arbetet.

Mellan försäljningsdagarna (tisdagar, torsdagar och lördagar) så finns det mycket som ska förberedas. Alla inkomna saker ska sorteras, rengöras och färdigställas för försäljning i affären.

Vad kan man då hjälpa till med?

För oss är det viktigt att varorna som erbjuds till försäljning har diskats, tvättats och rengjorts. Vi vill att våra kunder ska kunna köpa varor hos oss och använda dessa direkt, utan att t.ex. behöva boka tid i tvättstugan innan barnet kan använda den nyinköpta vinteroverallen. (Det finns dock ett fåtal saker som vi av praktiska och ekonomiska skäl inte har möjlighet att tvätta.)

Det är mycket som ska förberedas innan vi kan välkomna våra kunder och besökare.

Textilier som kläder, gardiner, sängkläder, dukar och mycket mer behöver omsorg. De ska tvättas, strykas, prismärkas och hängas ut i butiken.

Instrument finns det till och från i butiken. Hur låter en klarinett rätt? Ja det kan ju vara fördel att vara musikalisk så man kan testspela instrumenten innan de säljs.

Porslin och husgeråd finns det i mängder. Det kommer löpande in serviser, glas, kastruller och liknande föremål som behöver rengöras, prismärkas och ställas fram i butiken.

Caféet är en viktig plats. Här finns det tid för gemenskap. Försäljningen i caféet är också en plats där man lätt skapar kontakt med nya människor så det är bra om du tycker om att prata!

Försäljning tre gånger i veckan. Våra lokaler innebär att vi behöver vara ganska många på plats för att det ska fungera bra. Det finns en plats för alla – du kan göra en insats i varumottagningen, stå i kassan eller finnas med ute i butiken för att t.ex. hålla ordning vid provhytterna eller sälja möbler.

Möbler av olika slag finns det mycket av. Soffor, sängar, skrivbord, speglar, tavlor…ja listan är lång. Här behövs starka armar för att hjälpa till med att plocka in möbler från vårt lager till butiken, men även flinka fingrar för att torka av tavlor och speglar.

Verktyg av alla de slag skänks till oss. Dessa ska kollas igenom, rengöras och testas så vi vet att vi säljer hela grejer. Vill du jobba med dessa saker får du inte vara rädd för att få lite smuts under naglarna.

Lampor för tak, fönster och väggar. Tycker du om saker med sladd så är detta något för dig. Här handlar det om att se till att de lyser och gör de inte det kanske du kan komma på vad som är felet.

Fritidsartiklar varierar beroende på säsong. På denna avdelning finns skridskor, skidor, pulkor, sovsäckar, ryggsäckar på hösten och vintern och rollerblades, cyklar, flytvästar på våren och sommaren. Kanske har du själv ett fritidsintresse med kunskaper som kommer väl till pass här.