BLI EN DEL AV VÅR ARBETSGEMENSKAP

Verksamheten är beroende av att frivilliga ställer upp och arbetar för att hålla nere kostnaderna, så att mer pengar kan gå till sociala insatser.

Varje vecka kommer det ett fyrtiotal frivilliga för att arbeta länge eller bara en stund i vår butik i Hallsberg. Butiksföreståndaren har även god kontakt med olika samhällsresurser och utbildningar och här kan man göra samhällstjänstgöring, arbetsträning och praktik.

Mellan försäljningsdagarna på onsdagar och lördagar så finns det mycket som ska förberedas. Alla inkomna saker ska sorteras, rengöras och färdigställas för försäljning i affären.

VAD KAN MAN DÅ GÖRA?

Textilier som kläder, gardiner, kuddar, dukar och mycket mer behöver omsorg. Tvättas, strykas, prismärkas och hängas ut i butiken. Något för dig som tycker om mode och heminredning.

Porslin och husgeråd finns det i mängder. Här är det bra om du har kunskap om vad sakerna som skänks är för något. Det kommer löpande in serviser, glas och liknande föremål som behöver rengöras, prismärkas och dukas upp i butiken. Kanske är du en person som haft många kafferep i dina dagar eller älskar matlagning!

Instrument finns det till och från i butiken. Hur låter en klarinett rätt? Ja det kan ju vara fördel att vara musikalisk så man kan testspela instrumenten innan de säljs.

Caféet är en viktig plats. Här finns det tid för gemenskap. Försäljningen i caféet är också en plats där man lätt skapar kontakt med nya människor så det är bra om du tycker om att prata!

Försäljning två gånger i veckan. Då är det oftast högt tryck i butiken. Har du drömt om att stå i kassan eller att få hjälpa kunder som har frågor så är detta något för dig.

Möbler av olika slag finns det mycket av. Soffor, sängar, skrivbord, speglar, tavlor…ja listan är lång. Tycker du om stora och skrymmande saker så finns möbelavdelningen för dig. En viss fördel är det ju om man har kunskap om möbler som är moderna nu men även förr.

Verktyg av alla de slag skänks till oss. Dessa ska kollas igenom, rengöras och testas så vi vet att vi säljer hela grejer. Vill du jobba med dessa saker får du inte vara rädd för att få lite smuts under naglarna.

Lampor för tak, fönster och väggar. Tycker du om saker med sladd så är detta något för dig. Här handlar det om att se till att de lyser och gör de inte det kanske du kan komma på vad som är felet.

Fritidsartiklar varierar beroende på säsong. På denna avdelning finns skridskor, skidor, pulkor, sovsäckar, ryggsäckar på hösten och vintern och rollerblades, cyklar, ridsaker, flytvästar på våren och sommaren. Kanske har du själv ett fritidsintresse med kunskaper som kommer väl till pass här.